• Free Art Workshop at the June 19 Canon Creative Park at Fully Booked in Bonifacio High Street

    Reserve a slot on or before June 18 for the Canon Creative Park and get your child to enjoy an afternoon of fun activities such as storytelling, zoo diorama making, photography, scrapbooking and more.
  • Last May 8, a day before Mothers’ Day, Canon conducted its first free Art Workshop entitled, “Be Inspired with Canon Creative Park” at Fully Booked High Street’s Top Shelf. Children 3 to 12 years old engaged themselves in exciting arts and crafts activities facilitated by Angela Mapa and Corina Pettijohn.

    Besides snacks of skewered hotdogs with marshmallows and sweet spaghetti, the kids also interacted with the arts and crafts gurus as they demonstrated how to make different paper crafts. It was made a lot easier, thanks to Canon Creative Park which provided pre-drawn patterns and easy-to-follow instructions on where to cut and fold.

    Present among the mommies and the kids were blogger Iris Pulga, better known as the writer behind entrepremom and her daughter Yona.

    Mothers sat beside their children, helping them craft the gifts they would get the day after. It was a bonding moment that they were sure to rekindle. The kids made origami pet puppies, colorful CD sleeves, and greeting cards complete with lively envelopes. They were also taught basic, yet creative scrapbooking skills with the materials provided that afternoon. Canon took photos, printed them in their Pixma printers, and distributed them as souvenirs for everyone. 

    The next art workshop will be held on June 19 in the same venue from 11:00 a.m. – 3:00 p.m. Families who experienced Canon Creative Park will surely return to learn more. For those interested in participating, call 8849090 local 9139 to register before the event. While the first workshop served as a tribute to mothers everywhere, the next one will focus on one special figure, mother Earth.

    Canon Creative Park poster

    Details are as follows:
      Date: June 19, 2010 (Saturday)
      Time: 11:00 AM – 3:00 PM
      Venue: 5/F Fully Booked Top Shelf Area (Bonifacio High Street)
      Theme: GreenNation: Love Earth, Love Nature

    Activity Line-up:

    Description

    Time

    Duration

    Registration and Distribution of Art Kits

    11:00 – 11:15AM

    15 mins.

    Class Introduction

    11:15 – 11:25AM

    10 mins

    Module 1: Storytelling and teach kids on proper disposal of waste/garbage

    11:25 – 11:45AM

    20 mins.

    Introduction to Module 2

    11:45 – 11:55AM

    10 mins.

    Lunch

    11:55 – 12:55 PM

    60 mins.

    Module 2: Zoo Diorama Making

    12:55 – 1:55PM

    60 mins.

    Module 3: Photo activity

    1:55 – 2:25 PM

    30 mins

    Module 4: Scrapbooking (Theme: My Promise to Mother Earth)

    2:25 – 3:05 PM

    40 mins.

    Raffle

    3:05 – 3:15 PM

    10 mins.

    Wrap up

    3:15 – 3:20 PM

    5 mins

     

    Confirmation of attendance until on or before June 18, 2010 with Bianca Ibarra at (02) 884-9090 loc. 9139 or send an SMS to 0922-862-7049.

View More Stories About
View more articles